Edzőtábor

Ács Ferenc

Ács Ferenc

Minden évben szervezek edzőtábort a Beast Company tagjainak, de sokszor csatlakoznak külsősök is hozzánk. Ezekben a napokban pár dologról szól az élet, egyszóval leegyszerűsödik. Edzés, kaja, pihenés. És az egyszerű élet olyan, amire nagyon szüksége van a mai kor emberének.
Az állandó rohanás, kapkodás, időhiány és a társadalmunk és időbeosztásunk számtalan kártékony hatása egyszerűen elbomlaszt. Ez különösen feltűnő a táborban, ahol az emberek egyre inkább belassulnak, ahogy telnek a napok, a mobilok helyét átveszik a társalgások, az izgágaság helyét a mindent átjáró jóleső fáradtság és a képernyőt leső tekintetet a távolba merengés.
Csillagos ég, tábortűz, társaság, zenélés, társasjátékok, kártyázás és az offline világ java. Félreértés ne essék, nem a technika ellen beszélek, hisz jómagam is rendszeresen használom, hanem a sodrásról, ami magával ragad. Nagyon hasznos hely egy ilyen elvonulás, ahol a fizikai fáradtság, a hasonló gondolkodású emberekkel való összezártság és a leegyszerűsödött élet elképesztő energiákat ad.
Másfelől az ember társasági lény. Bár egyedül edzve is lehet elérni eredményeket, sőt, egészen komolyakat, de a nagy többség mégis vágyik a másik ember megerősítő jelenlétére. Ilyen lehetőségeket adnak az edzések, ahol a versengés és a bajtársiasság ötvözete alakul ki, és visz át a nehéz napokon is. Különösen igaz ez baráti társaságokra vagy párviszonyokra, ahol ezek az erők megsokszorozódnak, és viszik előre a társaságot (sokszor ezek akár egy edzőtáborban alakulnak ki).
De az edzőtábor csak pár nap az évből, amit hazaviszünk tanulságként, hogy ha 3-4 napig ilyen jó ledobni magunkról a „túl-civilizáció” terhét, akkor ezt tehetjük akár sok természetjárással, sátrazással és a városok nyüzsgésétől való meneküléssel, vagy beiktathatjuk akár röviden, hetente pár edzést, ahol gondolatainkat csak egy feladatra kell hogy fókuszáljuk.
Ács Ferenc

Ács Ferenc

Hasonló cikkek

Fizikai terhelés és a mentális egészség

Nagyon fontos látnunk a mentális és a fizikai munka analógiáját. Édesapám mondta mindig, hogy munka után jólesik a szellemi kihívás, és tanulás után különösen jól esik egy jó edzés. A test és az elme kapcsolatának megértése elengedhetetlen ahhoz, hogy teljes

Tovább olvasom »

A Január nem egyenlő a változással

Itt a Január a nagy változások hónapja. Elkerülhetetlenül Decemberben lelassulunk, félbehagyunk munkákat vagy már lezárjuk őket, hogy aztán Januárban vegyük újra elő őket. Tapasztalataim szerint egyébként már nem a Január 1.-e a változások időszaka, hanem a körülbelül Január az 🙂

Tovább olvasom »

Újranyitás!

Ez a gondolat jár a fejemben, de a hosszú hibernáció után szeretném feltárni előttetek mivel jár ez. A covid időszak számtalan nehézséget okozott egy edzőteremnek. Míg számtalan kutatás mutatta, hogy az elhízás súlyosbítja a tüneteket, az izolációval fellépő mentális panaszokon

Tovább olvasom »