A halogatás művészete

Ács Ferenc

Ács Ferenc

Itt az újév! Vele együtt pedig jönnek az újévi fogadalmak, amik sokszor kudarcra vannak ítélve már születésük pillanatában. Nos, ugyanazért, amiért minden „jövő héten” kezdődő diéta.
A halogatás egy művészet, önmagunk meggyőzése pedig mesterszintre fejleszthető az irányba, hogy miért kell később kezdeni, a maradék csokit megenni, az utolsó söröket bevágni. Most csak a barátok miatt, szülinap, névnap miatt, ezért ünnepelni kell. Ha mindig lehet tolni az elhatározás dátumán, akkor mindig meg is lehet szegni. A másik probléma, ha igazából nem is akarjuk a fogadalmunkat.
A halogatás azt mutatja, hogy még meg kell erősítenünk az elhatározásunkat, még kell pár jó indokot gyűjtenünk. Ha már beépítünk szokásokat az életünkbe, akkor úgy kell tennünk, mintha az életünk múlna rajta. Ahogy Yoda mester is megmondta:
„Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld!”.
Ne halogassunk, ne toljuk az egészet, hiszen nagyon kevés esetben muszáj csinálni. Tegyük inkább belső elhatározásunkká, gyűjtsünk motivációt hozzá, nézzük a jó oldalát. Ha ezzel felvérteztünk magunkat és nem kívül hordjuk páncélként, hanem életünk és gondolkodásunk szerves részévé tesszük a fogadalmat, akkor nem nagyon fognak tudni minket letéríteni az útról – hisz nem akarunk letérni róla!
Ugye nem nehéz ezt lefordítani a diéta, testedzés, mentális edzés, belső reflexió, stresszkezelés és egyéb önfejlesztésre? Ugyancsak nem nehéz motivációt találni. Be kell vállalni nehézségeket, hiszen nem lehet minden könnyű. Így fogod igazán értékelni a sikereket.
Innen folytatjuk!
Ács Ferenc

Ács Ferenc

Hasonló cikkek

A Január nem egyenlő a változással

Itt a Január a nagy változások hónapja. Elkerülhetetlenül Decemberben lelassulunk, félbehagyunk munkákat vagy már lezárjuk őket, hogy aztán Januárban vegyük újra elő őket. Tapasztalataim szerint egyébként már nem a Január 1.-e a változások időszaka, hanem a körülbelül Január az 🙂

Tovább olvasom »

Újranyitás!

Ez a gondolat jár a fejemben, de a hosszú hibernáció után szeretném feltárni előttetek mivel jár ez. A covid időszak számtalan nehézséget okozott egy edzőteremnek. Míg számtalan kutatás mutatta, hogy az elhízás súlyosbítja a tüneteket, az izolációval fellépő mentális panaszokon

Tovább olvasom »

Akkor most mi is van?

Akkor most mi is van? Jössz haza? Kanadából? – hangzottak el barátom kérdései, aki már abszolút elveszett abban, hogy hol és mikor és miért is járunk ott. Ugye ott hagytam abba, hogy bevonultunk két hétre egy elzárkózós buborékba, hogy már

Tovább olvasom »