Edzőtábor

Ács Ferenc

Ács Ferenc

Minden évben szervezek edzőtábort a Beast Company tagjainak, de sokszor csatlakoznak külsősök is hozzánk. Ezekben a napokban pár dologról szól az élet, egyszóval leegyszerűsödik. Edzés, kaja, pihenés. És az egyszerű élet olyan, amire nagyon szüksége van a mai kor emberének.
Az állandó rohanás, kapkodás, időhiány és a társadalmunk és időbeosztásunk számtalan kártékony hatása egyszerűen elbomlaszt. Ez különösen feltűnő a táborban, ahol az emberek egyre inkább belassulnak, ahogy telnek a napok, a mobilok helyét átveszik a társalgások, az izgágaság helyét a mindent átjáró jóleső fáradtság és a képernyőt leső tekintetet a távolba merengés.
Csillagos ég, tábortűz, társaság, zenélés, társasjátékok, kártyázás és az offline világ java. Félreértés ne essék, nem a technika ellen beszélek, hisz jómagam is rendszeresen használom, hanem a sodrásról, ami magával ragad. Nagyon hasznos hely egy ilyen elvonulás, ahol a fizikai fáradtság, a hasonló gondolkodású emberekkel való összezártság és a leegyszerűsödött élet elképesztő energiákat ad.
Másfelől az ember társasági lény. Bár egyedül edzve is lehet elérni eredményeket, sőt, egészen komolyakat, de a nagy többség mégis vágyik a másik ember megerősítő jelenlétére. Ilyen lehetőségeket adnak az edzések, ahol a versengés és a bajtársiasság ötvözete alakul ki, és visz át a nehéz napokon is. Különösen igaz ez baráti társaságokra vagy párviszonyokra, ahol ezek az erők megsokszorozódnak, és viszik előre a társaságot (sokszor ezek akár egy edzőtáborban alakulnak ki).
De az edzőtábor csak pár nap az évből, amit hazaviszünk tanulságként, hogy ha 3-4 napig ilyen jó ledobni magunkról a „túl-civilizáció” terhét, akkor ezt tehetjük akár sok természetjárással, sátrazással és a városok nyüzsgésétől való meneküléssel, vagy beiktathatjuk akár röviden, hetente pár edzést, ahol gondolatainkat csak egy feladatra kell hogy fókuszáljuk.
Ács Ferenc

Ács Ferenc

Hasonló cikkek

Újranyitás!

Ez a gondolat jár a fejemben, de a hosszú hibernáció után szeretném feltárni előttetek mivel jár ez. A covid időszak számtalan nehézséget okozott egy edzőteremnek. Míg számtalan kutatás mutatta, hogy az elhízás súlyosbítja a tüneteket, az izolációval fellépő mentális panaszokon

Tovább olvasom »

Akkor most mi is van?

Akkor most mi is van? Jössz haza? Kanadából? – hangzottak el barátom kérdései, aki már abszolút elveszett abban, hogy hol és mikor és miért is járunk ott. Ugye ott hagytam abba, hogy bevonultunk két hétre egy elzárkózós buborékba, hogy már

Tovább olvasom »

A világbajnokságra vezető út

Eldöntöttem, hogy minden nap írok a vb-felkészülés időszakáról, egyfajta hajónaplót vezetve a nehézségekről és az élményekről. Ez olyan jól sikerült, hogy az első két… négy.. öt nap forgatagában köpni-nyelni nem tudtam, csak kerestem a helyem és időmet. Na de, egészen

Tovább olvasom »