Ács Ferenc

Ács Ferenc

Ha egy mondattal kellene bemutatkoznom, akkor az lenne, hogy boldog vagyok a munkámban, örömet okoz az, amit napról napra másokért és másokkal együtt magunkért és a jövőnkért teszünk.

Nem erre a hivatásra készültem gimnazista vagy egyetemista éveim során, de a sport gyerekkoromtól az életem része volt.

Ötéves korom óta a sport számtalan formáját kipróbáltam és hosszabb-rövidebb ideig űztem. A korcsolyázás-jégkorong után a tájfutás és a kézilabda került a fókuszba.

A küzdősportok és a harcművészetek iránti lelkesedésem 17 évesen már kialakult, ezen a területen is számtalan irányzattal ismerkedtem meg: Shaolin kung Fu- Thai Box- Krav Maga – MMA- Kali, végül Brazil Jiu Jitsunál állapodtam meg.

Ha időm engedi, akkor a Thai box BJJ vonalon gyakorlok tovább.

A 2008-as év fordulópont volt az életemben: egy súlyos motorbaleset során kifordult a vállam és elszakadt a mellizmom egy része.

A szerencsétlenség után ismerkedtem meg a szabad testsúlyos edzéssel, és a kettlbell kapott kulcsfontosságú szerepet az életemben.

Egy intro szeminárium és 3 hónap gyakorlás után nekiveselkedtem az instruktori képzésnek.

A vizsgát sikeresen teljesítettem, bár mai fejjel azt mondanám, hogy több volt bennem a lelkesedés, mint a felkészültség.

Ez a szenvedélyes lelkesedés hajtott, amikor elkezdtem az oktatást egy vakolatlan pincében a belvárosban mindössze 4 darab 16 kg-os és 2 darab 8 kg-os kettlbell-lel.

Ezután utam a Dürer Kertbe vezetett, ahol folyamatosan gyarapodott az edzéseimre járók száma, végül a 360 Gymben folytattam Lakatos Péter meghívására.

A közös munka során rengeteget tanultam kollégáimtól, de úgy éreztem, hogy a valódi kiteljesedést és fejlődést azt jelenti számomra, ha saját edzőtermet nyitok.

2015 megvalósítottam az álmomat, megnyitottam a Red Wolfot.

Jelenleg az Örs vezér terétől néhány percre található az edzőtermem, mely a minőségi funkcionális edzésre vágyók egyik otthona.

Hazánkban egyedülállóan az odajárók mentálhigiénés támogatása, megsegítése, erősítése is célom, a holisztikus, személyközpontú hozzáállás, szakmaiság teszi különlegessé ezt a helyet.

A lifelong learning szakmai pályafutásom tételmondata volt és lesz is: megszereztem minden képesítést, amit a Strongfirst nyújthatott, a testsúlyos képzésétől kezdve az olimpiai rudas oktatói képzéséig, Illetve mind a két kettlebelles képzést újra és újra megismételtem az évek során.

Nagyon nagy hálával és büszkeséggel gondolok arra az időre, amikor kineveztek Team Leadernek. Ez a meghívásos alapú pozíció óriási elismerésnek számít a szakmában.

Nagyon büszke vagyok erre, és arra is, hogy együtt dolgozhattam Alberto Galazzival (Madonna, George Clooney és Berlusconi testőre, mélységi ejtőernyős felderítő, és a Tacfit majd a TAD 0-13 edzésrendszer igazgatója, a Clubbell egyik nagy reformátora).

Albertóval együttműködve meghonosítottuk Magyarországon a Clubbellt és a Tacfit nevű rendszert, melyet később követett a TAD 0-13, melyben ugyancsak megkaptam a Team Leaderi pozíciót.

Magyarországra hoztam a Flexible Steel rendszerét is, melyet a 7 danos Taekwondo Nagymester és Master Kettlebell oktató Jon Engum képviselt.

Jelenleg a Magyar Jégkorong Szövetség megbízásából vagyok a válogatottak erőnléti mentora, melynek keretén belül segítem a válogatott sportolók erőnléti munkáját, előadásokat tartok a magyar jégkorong élet edzőinek és játékosainak, illetve a minél hatékonyabb felkészülést és rehabilitációt segítem elő.

Ahogy bemutatkozásomban már említettem, az élethosszig tartó tanulás és fejlődés életem egyik fontos eleme.

Jelenleg a Semmelweis Orvostudományi Egyetem hallgatója vagyok mint mentálhigiénés szakember.

Ezzel a képzéssel szeretném még holisztikusabbá tenni az edzés világát, szeretném segíteni a hozzámjárókat a testi-lelki egyensúly elérésében.

Az oktatást segíti, hogy az ELTE-n végzett nyelvtanárként angol és német nyelveken is tartok órákat és előadásokat.

Elérhetőségeim:

Mail: info@redwolfgym.hu

Telefon: +36303249437

Instagram

Facebook

Linkedin

Beszélt nyelvek (Spoken languages):

🇬🇧 – English

🇩🇪 – German

Hogyan tudsz velem együtt dolgozni?

Tanulmányok, Képesítések

 • Semmelweis Egyetem – Mentálhigiéné Szakirányú Továbbképzési Szak posztgraduális képzés (2020 – 2022)
 • Eötvös Loránd Tudományegyetem – Angol nyelv és irodalom, valamint német nyelv és irodalom szakos tanár (2002 – 2006)
 • Gerincbarát Edző (2018)
 • Flexible Steel Level 1 Instructor (2016)
 • Flowfit Instructor (2016)
 • pwron certification (2015)
 • SFL Barbell Instructor (2014)
 • Tacfit Level 2 Instructor (2015)
 • Tacfit Level 1 Instructor (2014)
 • SFB Bodyweight Instructor (2013)
 • SFG Kettlebell Instructor Level 2 (2013)
 • SFG Kettlebell Instructor Level 1 (2013)
 • Clubbell Instructor (2013)
 • CK-FMS INSTRUCTOR (2013)
 • Oktáv Továbbképző Központ OKJ Sportedző (testépítés-fitness) (2013)
 • FMS Certificate (2010)
 • RKC II (2010)
 • RKC I (2008)

Szakmai Életképek​

Médiamegjelenlés​

Itt találkozhattál velünk

rtlklub
sport1
tv2
hirtv
rockstar
Budapest Beat