Edzőtábor

Ács Ferenc

Ács Ferenc

Minden évben szervezek edzőtábort a Beast Company tagjainak, de sokszor csatlakoznak külsősök is hozzánk. Ezekben a napokban pár dologról szól az élet, egyszóval leegyszerűsödik. Edzés, kaja, pihenés. És az egyszerű élet olyan, amire nagyon szüksége van a mai kor emberének.
Az állandó rohanás, kapkodás, időhiány és a társadalmunk és időbeosztásunk számtalan kártékony hatása egyszerűen elbomlaszt. Ez különösen feltűnő a táborban, ahol az emberek egyre inkább belassulnak, ahogy telnek a napok, a mobilok helyét átveszik a társalgások, az izgágaság helyét a mindent átjáró jóleső fáradtság és a képernyőt leső tekintetet a távolba merengés.
Csillagos ég, tábortűz, társaság, zenélés, társasjátékok, kártyázás és az offline világ java. Félreértés ne essék, nem a technika ellen beszélek, hisz jómagam is rendszeresen használom, hanem a sodrásról, ami magával ragad. Nagyon hasznos hely egy ilyen elvonulás, ahol a fizikai fáradtság, a hasonló gondolkodású emberekkel való összezártság és a leegyszerűsödött élet elképesztő energiákat ad.
Másfelől az ember társasági lény. Bár egyedül edzve is lehet elérni eredményeket, sőt, egészen komolyakat, de a nagy többség mégis vágyik a másik ember megerősítő jelenlétére. Ilyen lehetőségeket adnak az edzések, ahol a versengés és a bajtársiasság ötvözete alakul ki, és visz át a nehéz napokon is. Különösen igaz ez baráti társaságokra vagy párviszonyokra, ahol ezek az erők megsokszorozódnak, és viszik előre a társaságot (sokszor ezek akár egy edzőtáborban alakulnak ki).
De az edzőtábor csak pár nap az évből, amit hazaviszünk tanulságként, hogy ha 3-4 napig ilyen jó ledobni magunkról a „túl-civilizáció” terhét, akkor ezt tehetjük akár sok természetjárással, sátrazással és a városok nyüzsgésétől való meneküléssel, vagy beiktathatjuk akár röviden, hetente pár edzést, ahol gondolatainkat csak egy feladatra kell hogy fókuszáljuk.
Ács Ferenc

Ács Ferenc

Hasonló cikkek

Edzés, egyedül vagy társaságban?!

Ahogy az előző cikkben már pedzegettem, az edzésnek szociális és önbizalomfejlesztő hatásai is vannak. Az edzés egyik fontos eleme lehet, hogy csoportba is tudjuk végezni. Ez még nem akkora nagy felismerés, sokkal inkább, hogy nagyrészünk, még az introvertáltabbak is, erőt

Tovább olvasom »

Fizikai terhelés és a mentális egészség

Nagyon fontos látnunk a mentális és a fizikai munka analógiáját. Édesapám mondta mindig, hogy munka után jólesik a szellemi kihívás, és tanulás után különösen jól esik egy jó edzés. A test és az elme kapcsolatának megértése elengedhetetlen ahhoz, hogy teljes

Tovább olvasom »

A Január nem egyenlő a változással

Itt a Január a nagy változások hónapja. Elkerülhetetlenül Decemberben lelassulunk, félbehagyunk munkákat vagy már lezárjuk őket, hogy aztán Januárban vegyük újra elő őket. Tapasztalataim szerint egyébként már nem a Január 1.-e a változások időszaka, hanem a körülbelül Január az 🙂

Tovább olvasom »